Paintball historie: Hvorfor en paintball gun kaldes en “Markør”

Charles Nelson fra Nelson Paint Company opfandt paintball og konceptet paintball markøren i midten af ​​60’erne.


Paintballs sport er relativt ung. Faktisk var det første paintball spil nogensinde spillet for 30 år siden, i juni 1981. Det fandt sted i nærheden af ​​Sutton, New Hampshire og havde 12 spillere … men mere om det senere.

Begrebet at skyde et projektil af maling (paintball) fra en pistol (markør) blev først tænkt tilbage i midten af ​​1960’erne af Charles Nelson, medstifter af Nelson Paint Company.
Charles Nelson havde patenteret en række enheder, som skovbrugere kunne bruge til at markere træ til fjernelse.

En af disse var en sprøjtepistol, der sprøjtede en stråle af maling. En malingskugle (aka paintball) blev opfundet, fordi Nelson Paint Company blev spurgt af U.S. Forestry Service for at komme frem til en effektiv måde at markere træer fra en afstand. Problemet var, at træer, der skulle mærkes, var placeret på tværs af vandløb eller en smule væk. Sprøjtepistolerne havde en begrænset rækkevidde.
En anden brug for den nyligt opfundne paintball var for ranchere, så de kunne markere kvæget kvæg fra en afstand. Charles Nelson udviklede og producerede en pille, der blev skudt fra en pistol, som han kaldte en “markør”. Pelletet (paintball) blev skabt ved at indsprøjte maling i en gelatinkapsel, der blev anvendt til det tidspunkt at indkapslere medicin til heste (en hestpille).